15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialEducațieAproape 150.000 de elevi români au susținut testare standardizată

Aproape 150.000 de elevi români au susținut testare standardizată

Aproape 150.000 de elevi români au participat la programul pilot de testare standardizată, a anunțat Ministerul Educației.

Programul pilot s-a desfășurat la finalul anului școlar 2021-2022 în 329 de unități de învățământ cu personalitate juridică și în structuri arondate. Acestea au cuprins în total 526 de școli.

Testarea s-a realizat prin intermediul Brio. Aceasta reprezintă o “platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale”, anunță un comunicat de presă. Compania Brio a decis să ofere pro bono acest proiect, precizează comunicatul de presă.

În total, au fost susținute 280.237 de teste. Acestea au reprezentat 85 la sută din totalul testelor programate pentru elevii claselor I-VII și IX-XI. Probele s-au desfășurat la câte două materii școlare – Limba română, respectiv Matematică sau Istorie.

80% dintre elevii participanți au apreciat această metodă de evaluare, iar 71% au exprimat o preferință clară pentru testarea în mediu digital. În privința nivelului de dificultate, 75 la sută dintre elevi au considerat că subiectele de la Limba română au fost simple și medii. 59 la sută dintre elevi au susținut același lucru pentru testele de Matematică și Istorie.

Testare standardizată dar fără note în catalog

Rezultatele testelor le vor fi transmise elevilor, prin internet, după data de 15 iunie 2022. La acel moment ei sunt deja în vacanță. Rezultatele testelor nu vor fi trecute în catalog.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă