14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialDupă ger vin ninsoarea și viscolul. Ce județe intră sub cod portocaliu

După ger vin ninsoarea și viscolul. Ce județe intră sub cod portocaliu

Capitala şi 12 judeţe au intrat de marţi noapte, de la ora 23:00, sub Cod galben de ninsori însemnate şi viscol, avertizarea emisă de meteorologi fiind valabilă până miercuri, la ora 23:00.

În intervalul menţionat, aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest şi va cuprinde jumătatea de sud a ţării.

Judeţele afectate de vreme rea sunt Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Buzău, Bacău, Vrancea, Vaslui, Galaţi, precum şi municipiul Bucureşti.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Muntenia, Dobrogea, precum şi în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 februarie) şi va avea viteze de 45 – 55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăşi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând şi troienind zăpada şi diminuând vizibilitatea.

De-a lungul zilei de miercuri, începând cu ora 6 dimineața, sub cod portocaliu se vor afla județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.
 
 
 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă