Foto: Mihai Diac

După discuții la Palatul Cotroceni, bătrânii pot lua aer șapte ore pe zi

Persoanele în vârstă de peste 65 de ani au primit dreptul să iasă din locuințe mai multe ore decât până acum.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.04.2020 - 18:53

Persoanele în vârstă vor avea mai multă libertate de a ieși din locuințe, pentru cumpărături sau pentru “un pic de mișcare”, a anunțat, luni, președintele Klaus Iohannis.

Potrivit șefului statului, persoanele de peste 65 de ani vor avea voie să iasă afară, începând de luni, în două intervale orare, acestea fiind 7,00 - 11,00 şi 19,00 - 22,00, “când vor putea să iasă din casă fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mişcare în jurul casei sau în jurul blocului".

Până în prezent, potrivit uneia dintre Ordonanțele militare, persoanele în vârstă de peste 65 de ani aveau voie să iasă din locuințe doar în intervalul orar 11,00 - 13,00. Acest lucru îi punea în dificultate mai ales pe cei care doreau să-și cumpere alimente sau medicamente din locații aflate mai departe de domiciliu, astfel că nu le erau suficiente aceste două ore pe zi pentru a-și rezolva problemele.

Extinderea dreptului de circulație a persoanelor de peste 65 de ani se face conform Ordonanței militare 10 / 2020, care a fost publicată în Monitorul Oficial la data de 27 aprilie.

Comentarii