4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialDupă discuții la Palatul Cotroceni, bătrânii pot lua aer șapte ore pe...

După discuții la Palatul Cotroceni, bătrânii pot lua aer șapte ore pe zi

Persoanele în vârstă vor avea mai multă libertate de a ieși din locuințe, pentru cumpărături sau pentru “un pic de mișcare”, a anunțat, luni, președintele Klaus Iohannis.

Potrivit șefului statului, persoanele de peste 65 de ani vor avea voie să iasă afară, începând de luni, în două intervale orare, acestea fiind 7,00 – 11,00 şi 19,00 – 22,00, “când vor putea să iasă din casă fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mişcare în jurul casei sau în jurul blocului”.

Până în prezent, potrivit uneia dintre Ordonanțele militare, persoanele în vârstă de peste 65 de ani aveau voie să iasă din locuințe doar în intervalul orar 11,00 – 13,00. Acest lucru îi punea în dificultate mai ales pe cei care doreau să-și cumpere alimente sau medicamente din locații aflate mai departe de domiciliu, astfel că nu le erau suficiente aceste două ore pe zi pentru a-și rezolva problemele.

Extinderea dreptului de circulație a persoanelor de peste 65 de ani se face conform Ordonanței militare 10 / 2020, care a fost publicată în Monitorul Oficial la data de 27 aprilie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă