12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialDupă ce le-a tăiat banii, ministrul Educației “ia la periat” universitățile

După ce le-a tăiat banii, ministrul Educației “ia la periat” universitățile

“În conformitate cu atribuţiile ce-mi revin în calitate de ministru al Educaţiei Naţionale, vreau să vă asigur de întregul meu sprijin. Voi continua să susţin universităţile din sistemul naţional de învăţământ superior prin demersuri ferme pentru creşterea bugetelor educaţiei, pentru ca, bine finanţate, universităţile româneşti să ofere absolvenţi bine pregătiţi, capabili să facă faţă rigorilor pieţei muncii, atât internă, cât şi internaţională, într-o eră a globalizării cum este cea în care trăim. Pentru că, să nu uităm, aşa cum spunea Confucius, natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte”, a spus ministrul Educaţiei.

Valentin Popa a participat joi la aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Petroşani, singura instituţie de învăţământ superior din ţară care pregăteşte ingineri în domeniul mineritului. Cu acest prilej, universitatea a primit, prin ordin de ministru, placheta şi diploma aniversară “Dimitrie Gusti”.

În discursul său, ministrul Educaţiei a remarcat deschiderea Universităţii din Petroşani spre programe şi acorduri de cooperare derulate inclusiv cu instituţii de învăţământ superior din străinătate, dar şi prin accesarea unor proiecte cu finanţare europeană. “Suntem într-o instituţie de învăţământ superior dinamică, cu rezultate pe măsura ambiţiilor şi a înaltelor aspiraţii de a atinge standardele de calitate ale unor instituţii similare din Europa şi din lume. Corpul profesoral, dotările moderne, condiţiile de studiu şi de cazare, manifestările ştiinţifice organizate, toate susţin afirmaţia că ne aflăm într-o universitate dedicată înaltelor performanţe”, a spus ministrul Valentin Popa.

Universitatea din Petroşani este continuatoarea “Şcoalei de Ponţi şi Şosele, Mine şi Arhitectură”, care a funcţionat în Bucureşti din anul 1864, iar din anul 1948 la Petroşani, pentru început sub numele de Institutul Cărbunelui, iar apoi ca Institutul de Mine.

Prin diversificarea domeniilor şi specializărilor universitare, Institutul de Mine a devenit, în anul 1991, Universitatea Tehnică, iar din anul 1995, Universitatea din Petroşani cu o structură formată din trei facultăţi: Facultatea de Mine, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică şi Facultatea de Ştiinţe.

În prezent, peste 3.200 de studenţi urmează cursurile de licenţă, master sau doctoratul la Universitatea Petroşani.

În cei 70 de ani de activitate, cursurile instituţiei de învăţământ superior din Petroşani au fost absolvite de peste 40.000 de studenţi.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă