Dragnea: Parteneriatul civil trebuie să fie legiferat pentru comunitatea LGBT

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni că, în ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

07.05.2018 - 16:23

"În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. De asemenea, trebuie legiferată clar situaţia familiilor monoparentale. Trebuie o discuţie serioasă pentru a acoperi toate zonele. Dar una nu exclude pe alta", a declarat Dragnea, la finalul BPN al PSD, citează Agerpres.

Întrebat dacă partidul lucrează la un proiect de lege în acest sens, el a răspuns afirmativ.

"Da. Deja lucrează chiar cu asociaţii din acea zonă. Se lucrează, au fost întâlniri cu asociaţii, cu ONG-uri din acea zonă. Nu a venit până acum la partid un proiect de genul ăsta, dar s-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte bune", a afirmat Dragnea.

Chestionat dacă data de 26 mai se confirmă pentru organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei privind familia, aşa cum "a ajuns în teritoriu", preşedintele PSD a arătat că această dată nu este una oficială. "Nu ştiu unde a ajuns, nu e oficială. Exista o dorinţă mare de a veni la Bucureşti", a adăugat Dragnea.

Referitor la organizarea unui miting pe tema familiei tradiţionale, Dragnea a spus că legea referendumului nu este promulgată, astfel că nu se poate discuta de un calendar de acţiuni pentru că nu există "momentul zero" - momentul de referinţă".

"Şi atunci când o să avem legea promulgată şi publicată o să ne întâlnim şi o să discutăm ceva foarte concret. Discuţia a rămas, avem doar problema datei", a menţionat liderul PSD.

Comentarii