36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSocialDozele de imunoglobulină aduse în țară acum două săptămâni nu au ajuns...

Dozele de imunoglobulină aduse în țară acum două săptămâni nu au ajuns la pacienți

Primele medicamente aduse în țară prin acest mecanism, la finalul lunii martie – 3.850 de doze de imunoglobulină din Austria – nu au început încă să fie distribuite către spitale și se află și acum în depozitul Unifarm, au declarat, pentru HotNews.ro, reprezentanții asociațiilor de pacienți.

HotNews.ro a încercat să îl contacteze atât telefonic, cât și prin sms pe directorul Unifarm, Adrian Ionel, pentru o explicație privind motivele pentru care distribuția imunoglobulinei întârzie și când va începe aceasta, însă directorul Unifarm nu a furnizat niciun răspuns până la data publicării acestui articol.

„Cele 3.850 de doze sunt încă la Unifarm. Au ajuns in țară, dar distribuția nu a început”, au declarat  reprezentanții asociațiilor de pacienți. Ei spun că nu au primit explicații privind motivele pentru care distribuția întârzie și nici nu li s-a comunicat când vor ajunge la ei aceste medicamente.

„A ajuns si imunoglobulina din Austria, adusă prin mecanismul de protecție civilă. Colegii s-au întors si urmează distribuția. Ne ținem întotdeauna promisiunile” – este anunțul postat pe 31 martie pe pagina de Facebook a Companiei Naționale Unifarm, distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătății, informează HotNews.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă