Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Două mii de angajați ai STB intră în șomaj tehnic

Două mii de salariați ai Societății de Transport București (STB, fostul RATB) intră în șomaj tehnic, ca urmare a reducerii numărului de vehicule care sunt scoase zilnic în circulație.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

21.04.2020 - 16:02

Trecerea în șomaj tehnic a 2000 dintre angajații STB a fost anunțată, marți, 21 aprilie, de viceprimarul Municipiului București, Aurelian Bădulescu. Această decizie se referă în principal la șoferi și la vatmani.

Angajații în șomaj tehnic vor sta acasă și vor primi, în această perioadă, 75 la sută din salariu.

Ceilalți 9.000 de angajați ai STB care rămân la muncă vor lucra în ture reduse de la cinci la patru zile, astfel încât toți să își poată lua salariul. După încetarea stării de urgență, toți salariații STB care sunt în șomaj tehnic vor fi reangajați la STB.

Decizia de impunere a șomajului tehnic a fost necesară din cauza faptului că epidemia și starea de urgență au redus numărul de călători în București, iar drept urmare, STB a redus deja numărul de vehicule pe care le scoate zilnic în circulație cu 45 la sută.

Comentarii