15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialDNA a trimis în judecată foști șefi din Poliția Locală a Capitalei

DNA a trimis în judecată foști șefi din Poliția Locală a Capitalei

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, Ion Ţincu, la data faptelor director al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Bucureşti, şi alţi patru şefi de servicii din cadrul acestei instituţii au fost trimişi în judecată, miercuri, sub acuzația de abuz în serviciu.

Procurorii DNA din Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ion Ţincu, la data faptelor director al Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi Justiţiei Mihaela Cărnaru, la data faptei şef Serviciu Buget Financiar în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control, Gabriel Florin Andrei, la data faptei şef Serviciu Achiziţii Investiţii în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control, Carmen Gabriela Barbu, la data faptei şef Serviciu Juridic în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control, şi Camelia Ionescu, la data faptei şef Serviciu Contabilitate în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control, toţi pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii DNA semnalează, în rechizitoriul trimis judecătorilor, că, în perioada 2010 – 2011, Ion Ţincu, Mihaela Cârnaru, Gabriel Andrei, Carmen Barbu şi Camelia Ionescu, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu (referitoare la coordonarea activităţilor Poliţiei Locale, la verificarea legalităţii cheltuirii bugetului instituţiei menţionate, la verificarea legalităţii achiziţiilor publice, la verificarea legalităţii contractelor încheiate şi la verificarea legalităţii plăţilor), ar fi încheiat cu o societate comercială două contracte şi un act adiţional prin care au fost externalizate, în mod nelegal, serviciile de patrulare, intervenţie, constatare contravenţii şi aplicare sancţiuni.

În acest context, angajaţi ai respectivei societăţi comerciale ar fi fost asimilaţi celor ai Poliţiei Locale din Primăria Capitalei, ei fiind menţionaţi atât în cadrul contractelor, cât şi într-o dispoziţie emisă în mod nelegal de Ion Ţincu drept agenţi ai acestei structuri.

“Prin aceasta, unor angajaţi ai unei societăţi comerciale cu răspundere limitată le-au fost conferite prerogative legate de activităţi ce presupun exerciţiul autorităţii de stat, respectiv portul uniformei şi însemnelor Poliţiei Locale, patrularea, constatarea şi sancţionarea contravenţiilor”, precizează procurorii DNA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă