10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSocialDisperarea unei asistente medicale din Galați și apelul umanitar către ministrul Sănătății

Disperarea unei asistente medicale din Galați și apelul umanitar către ministrul Sănătății

Angy Simona, asistent medical la Sp.CF Galați, mesaj disperat către decidenții zilei pentru a fi testați de Covid-19:

,,Domnule prefect al județului Galați, domnule ministru al sănătății, domnilor consilieri ai acestui oraș, domnule primar, domnule Arafat…oare am uitat pe cineva?…
Scriu din nou, apelez la această formă de comunicare, publică, pentru că sunt foarte consternată de ceea ce se întâmplă.
Încă odată, sunt un simplu și executant asistent medical în Sp.CF Galați! Vorbesc în numele tuturor colegilor mei, care de 3 săptămâni suntem captivi în această luptă, cu covid 19, fiind desemnat spital suport.
Am fost aruncați în această luptă fără să avem drept de replică. Ni s-a ordonat…
Probabil nu am avut “spate politic” îndeajuns de însemnat, așa cum se întâmplă cu alte spitale din Galați.
Ne-ați luat pe nepregătite, dar, așa cum am putut, cu greu, am reușit să ne organizăm pentru a intra în această provocare.
Nu contest că suntem cadre medicale, suntem salariați ai acestui spital și trebuie să ne facem treaba, să îngrijim pacienți( după spusele d-lui ministru, pacienți asimptomatici, cazuri ușoare)
Nu este așa, după cum am relatat într-o postare anterioară, pacienții noștri nu sunt cele mai ușoare cazuri, dimpotrivă, sunt distribuiți la noi acei bătrâni, din azilele infectate, care nu sunt tocmai ușor de îngrijit, se sta în saloane foarte mult, pentru că, conștiința noastră nu ne lasă să nu ne facem treaba cu responsabilitate!
O spun încă odată, nu ne plângem neapărat că aceste cazuri sunt distribuite la noi( cineva trebuie să-i îngrijească și pe acești bătrâni, imobilizați, cu demențe, cu diverse boli )
Nemulțumirea noastră este că, deși solicităm de ceva timp TESTAREA PERSONALULUI, nu primim niciun răspuns.
Avem 3 săptămâni de expunere, avem cel puțin un cadru medical infectat( spun cel puțin, pentru că doar atunci când acesta a prezentat simptome a fost testat și a ieșit pozitiv).Acest cadru a intrat în contact cu numeroase alte persoane, în spital.
Avem colege care de 3 săptămâni nu și-au văzut copiii, pentru că au ales să stea la hotel, să nu-și expună familiile. Aceste persoane sunt în pragul depresiei, pentru că nu se zărește nicicum, luminița de la capătul tunelului, nu știu cât va mai dura această situație.
Eu sunt un caz fericit, am ales să vin acasă, asumându-mi un risc enorm(dar totodată, știind că nu voi putea să fac față, fără cei dragi lângă mine).
Vă cerem, IMPERIOS, găsiți modalități să ne testați! Am auzit la TV, pe d-l ministru, spunând că personalul medical în activitate la pacienți covid, ESTE TESTAT LA 6 ZILE!
Nu am găsit nicio lege în acest sens, sunt doar vorbe, de dezinformare!
Daca întrebăm când vom fi testați, nu primim niciun răspuns, sau ne spune DSP că nu e nevoie.
Eu nu înțeleg de ce, când un politician a fost infectat, a fost testat tot parlamentul, când un nu știu ce “preafericit” a fost infectat, a fost testat tot clerul bisericesc din jurul său!
NOI, CARE INTRĂM ZILNIC în contact cu bolnavi, avem dreptul să fim testați? 
Sau avem doar obligații și directive clare și indiscutabile, ca pe vremea comunistă?
Găsiți, vă rugăm, resurse să ne testați, să putem veni acasă în siguranță și să ne putem îmbrățișa copiii!
Am înțeles că la alte spitale s-au asigurat aceste teste din bani proprii. Ce să vedeți, noi, ca spital care nu este în subordinea nimănui și ne autofinanțăm cum putem, spital căruia nicio autoritate nu i-a acordat atenție până la începutul acestei crize, când, brusc am apărut și noi și ne-a observat cineva…nu avem cum sa ne asigurăm în regim propriu aceste testări. Daca ne-ați aruncat în această luptă, faceți-o până la capăt, și susțineți-ne!
Sau…nu se dorește testarea noastră tocmai în ideea că dacă vom fi depistați pozitivi, nu mai are cine să intre la pacienți…și atunci preferați să rămânem pe baricade pana vom cădea cu totul…și fizic și psihic!”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă