9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Din Germania au fost repatriați 92 de cetățeni români

Repatrierea s-a realizat cu o cursă aeriană specială operată de o companie privată, pe ruta Nurnberg -Frankfurt – Cluj Napoca.

Zborul a avut loc vineri seară, a anunțat, sâmbătă, un comunicat al MAE. Potrivit acestei surse, printre românii care s-au întors din Germania se numără și muncitori sezonieri.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii de vineri, 22 mai, au revenit în siguranţă în ţară 92 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Federale Germania (inclusiv lucrători sezonieri care au notificat misiunea diplomatică sau oficiile consulare de pe teritoriul Germaniei cu privire la dorinţa de a reveni în ţară), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne, în directă colaborare cu autorităţile germane competente”, a menționat comunicatul transmis de MAE.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă