Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Din aproximativ 650 de şcoli din Capitală, doar 30 au autorizaţie pentru siguranţa la incendii

Aproape 500 de unităţi de învăţământ atât de stat cât şi private din București nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, autorităţile precizează că doar 30 de şcoli funcţionează cu autorizaţie ISU.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

28.05.2018 - 17:58

Potrivit datelor centralizate de ISU Bucureşti - Ilfov, dintr-un total de aproximativ 650 de şcoli de stat şi private, în jur de 500 de unităţi de învăţământ nu deţin autorizaţia pentru siguranţa la incendii, în timp ce doar 30 de şcoli funcţionează în baza acestui document.

În ceea ce priveşte situaţia şcolilor de la stat, din 403, cinci au autorizaţie de securitate la incendiu, 317 nu au autorizaţie ISU, iar 81 nu necesită obţinerea acestui document.

În învăţământul privat sunt 226 de şcoli în Capitală, dintre care 25 au autorizaţie de securitate la incendiu, 179 nu au autorizaţie de securitate la incendiu, iar alte 22 nu necesită obţinerea autorizaţiei ISU.

"La momentul de faţă, în vigoare este HG 571/2016, în care este prevăzută obligativitatea obţinerii autorizaţiei la incendiu pentru clădiri sau spaţii amenajate în clădiri cu destinaţia de învăţământ, cu aria desfăşurată sau mai mare sau egală cu 150 mp", se arată într-un comunicat de presă al ISUBIF.

Conform inspectorilor din cadrul ISUBIF, clădirile în care funcţionează instituţii şcolare construite înainte de anul 1998 şi care nu au suferit modificări structurale, lucrări de consolidare ori schimbări de destinaţie nu necesită obţinerea autorizaţiei la incendiu.

Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, la Şcoala nr 124, situată pe strada Mărgeanului nr. 10, în sectorul 5 al Capitalei. Flăcările au fost lichidate în totalitate de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov după 7 ore.

Unitatea de învăţământ nu are autorizaţie de securitate la incendiu, instituţia de învăţământ obţinând în 2001 un aviz ISU pentru lucrări de consolidare şi refuncţionalizare, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Comentarii

loading...