Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exit Poll Europarlamentare 2019. Ora 21:00
Live prezența la vot!

Foto: www.botosaneanul.ro

DIICOT: Dosarul ”Balena Albastră”, a fost clasat

Dosarul în care se făceau investigaţii privind condiţiile în care au fost răniţi sau au murit, anul trecut, mai mulţi minori, existând suspiciuni de fapte comise în cadrul jocului Balena Albastră, a fost clasat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.02.2018 - 12:21

"Dată fiind amploarea pe care fenomenul a luat-o, ca urmare a propagării avertismentelor prin intermediul mass-media, s-a decis preluarea de către DIICOT – ST Braşov a tuturor cauzelor care vizau implicarea persoanelor în jocul „Balena Albastră”, fie în calitate de jucători, fie în calitate de administratori, pentru a se putea da o rezolvare unitară. În cadrul dosarului penal nr. 35D/P/2017 au fost reunite 10 cauze penale, precum şi lucrări speciale, în toate existând indicii privind infracţiuni săvârşite în legătură cu jocul „Balena Albastră”", potrivit DIICOT.

În urma cercetărilor, în ce priveşte mai multe decese, anchetatorii au stabilit că a fost vorba fie de accidente, fie de sinucideri, neexistând indicii şi probe referitoare la joc.

De asemenea, în privinţa unor minori care spuneau ca s-au rănit ca urmare a instrucţiunilor din cadrul jocului, procurorii nu au găsit suficiente indicii sau nu au reuşit să identifice persoanele cu care erau în contact.

Drept urmare, toate cele 10 cauze reunite au fost clasate.

Jocul "Balena Albastră", al cărui final ar putea fi chiar decesul, a intrat în atenţia autorităţilor din România după ce în alte state jocul a făcut victime. 

Comentarii

loading...