Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Dificultăţi în achitarea costurilor pentru educaţia oficială în Grecia, Cipru, România şi Croaţia

În 15 state membre ale Uniunii Europene, cel puţin una din două gospodării a raportat în 2016 dificultăţi în achitarea costurilor pentru educaţia oficială, în special în Grecia (89%), Cipru (82%), România (78%) şi Croaţia (77%), arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.02.2018 - 11:39

În contrast, în restul de 13 state membre cel puţin jumătate dintre gospodării au putut plăti cu uşurinţă pentru educaţia oficială, mai ales în Finlanda (87%), Germania şi Suedia (ambele cu 85%).

Accesibilitatea educaţiei oficiale în UE este similară de-a lungul metropolelor, oraşelor, suburbiilor şi zonelor rurale. Dificultăţile legate de costuri au fost raportate în 44% din gospodăriile din zonele rurale, 41% din metropole şi 39% din oraşe şi suburbii.

În 2016, majoritatea (59%) gospodăriilor din UE au putut plăti costurile legate de educaţia formală destul de uşor (26%), uşor (20%) sau foarte uşor (13%), în timp ce 41% din gospodării au raportat unele dificultăţi (22%), dificultăţi moderate (12%) sau dificultăţi mari (7%) în achitarea acestor costuri.

Costurile educaţiei oficiale includ taxele de şcolarizare, înregistrarea, taxele de examen, cărţile, excursiile şcolare, costurile cu cantina şi alte costuri posibile.

Comentarii

loading...