7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSocialDeține controlul umidității în casa ta

Deține controlul umidității în casa ta

Zonele în care păstrăm florile sau cele în care ne desfășurăm activitatea zilnică au nevoie de o aerisire optimă si de un nivel crescut de confort. Așadar, când începem izolarea casei, întrebarea rămâne deschisă: Cum ne putem feri de apariția mucegaiului, a mirosurilor neplăcute sau de degradarea izolației montate astfel încât lucrarea realizată să fie de durată?
 
Vara sau iarna, tu deții controlul

Suntem în plină vară, iar temperaturile ridicate creează o stare de disconfort chiar și în locuință. Ce putem face?! Nimic mai simplu! Luăm în calcul un strat cât mai gros de izolație, cu un produs performant, pentru a ne izola funcțional casa împotriva căldurii provenite din exterior, protejând-o în plus și de efectele umidității rezultate din uscarea rapidă a lemnului din șarpantă împreună cu o ventilație optimă.  
Totodată, în anotimpul rece, diferențele de temperatură dintre interior și exterior duc la formarea unui conținut de umiditate excesivă. La acestea se pot adăuga fisurile din ziduri și acoperiș, ce favorizează apariția infiltrațiilor, producerea condensului și a mucegaiului, afectând calitatea aerului care influențează confortul casei și sănătatea întregii familii.

În plus, aceste efecte negative ale umezelii din încăperi duc la degradarea pereților în timp și creează un mediu propice dezvoltării igrasiei.

Concluzia? Etanșează pereții și acoperișul cu sistemul inteligent Isover VARIO®, o serie de componente ce asigură protecție casei contra umidității tot timpul anului și o durată de viață lungă a locuinței:

ISOVER VARIO® KM Duplex UV este prima membrană climatică inteligentă din România, cu proprietăți variabile, ce se adaptează condițiilor climatice, având o permeabilitate variabilă în funcție de umiditatea relativă din spațiul izolat. Astfel, membrana poate fi folosită pentru protectia față de umiditate a elementelor de construcție și pentru îmbunătățirea etanșării acestora la trecerea aerului la nivelul pereților exteriori, plafoanelor și a componentelor din lemn ale acoperișurilor.
De asemenea, ISOVER VARIO® KM Duplex UV îşi modifică structura moleculară în funcţie de umiditatea relativă, devenind permeabilă sau etanşă la vaporii de apă. Mai mult, în timpul verii membrana climatică inteligentă îşi modifică permeabilitatea şi permite trecerea către încăpere a vaporilor de apă rezultaţi din uscarea elementelor din lemn ale structurii, iar iarna este etanşă la trecerea vaporilor din încăperea încălzită către exterior, evitându-se astfel fenomenul de condens.

Isover VARIO® KB 1, banda adezivă pe o singură parte pentru etanșarea suprapunerilor dintre membrana VARIO® KM Duplex UV.
Isover VARIO® MultiTape, banda adezivă pe o singură parte, flexibilă, ductilă, cu putere mare de lipire. Recomandată pentru realizarea de îmbinări etanșe între VARIO® KM Duplex UV și ferestrele de mansardă sau trecerile de tubulaturi.
Isover VARIO® DoubleTwin, banda dublu adezivă, flexibilă, cu putere mare de lipire, recomandata pentru fixarea preliminară a membranei VARIO® KM Duplex UV pe un suport solid.
Isover VARIO® DoubleFit, adeziv elastic pentru realizarea de lipituri etanşe la îmbinările dintre membrane ISOVER Vario® KM Duplex UV şi pereţi, placă sau planşeu.
Și totuși care este răspunsul final la întrebările tale? Profesioniștii Isover îți răspund! Cu sistemul Vario fluxul de aer va urma circuitul doar prin ferestre, iar elementele structurale ale locuinței vor fi ferite de formarea umidității sau pierderi de căldură. Iar tu te bucuri mereu de un aer fresh în casa ta! ?

Pentru mai multe amanunte despre Saint- Gobain Romania, vizitati: http://www.saint-gobain.ro/, contul de Facebook Saint-Gobain Romania, LinkedIn Saint-Gobain Romania, Twitter @saintgobain_ro si Youtube Saint-Gobain Romania.
Pentru mai multe informatii despre Isover Romania, vizitati site-ul http://www.isover.ro/ sau pagina de Facebook Izoleaza Inteligent.

 

Cele mai citite

Război între conducerea centrală și filialele județene. Ciucă și Ciolacu impun candidați comuni PNL – PSD

Liderii de la centru ai PSD și PNL, în frunte cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au decis candidații comuni ai acestor două partide...

Un avion TAROM a fost lovit de trăsnet. Niciun om nu a fost rănit

Un avion al Companiei TAROM cu pasageri la bord, care urma să realizeze un zbor București - Chișinău, a fost lovit de trăsnet. Accidentul s-a...

CSM București a făcut un nou transfer! Alina Grijseels, „tigroaică” pentru doi ani

Formația de handbal feminin CSM București a anunțat transferul jucătoarei Alina Grijseels, componenta echipei Metz, pe care „tigroaicele” urmează să o întâlnească în sferturile...
Ultima oră
Pe aceeași temă