12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialDetaliile care fac diferenta la capitolul inchirieri (P)

Detaliile care fac diferenta la capitolul inchirieri (P)

Tocmai pentru ca cel ce inchiriaza nu cunoaste detaliile ce tin de cladire, de spatiu si de anumite probleme, se prea poate ca in timp sa se manifeste tot felul de inconveniente. Asadar, pana cand se ia si o hotarare, ar fi bine sa se tina cont si de anumite detalii ce pot trada situatii neplacute.

Desigur, astfel de detalii nu vor exclude insa ceea ce tine in mod normal de intreresul unui viitor chirias. Aici se include alegerea unei zone, alegerea din clasa de apartamente de inchiriat a celor ce sunt la etaje intermediare, nu la extreme. Poate fi de asemenea relevant cate camere sunt sau ce tip de compartimentare implica apartamentul cu pricina.

Exista numeroase pretentii cand vine vorba de alegerea unui spatiu pentru inchiriat. Asta tine si de stilul fiecaruia, de nivelul de trai, de interese poate – de locul de munca sau cat de extinsa este familia etc. Iata si ce alte detalii sunt de interes, inainte de a decide ce tip de apartament se va inchiria.

Sistemul sanitar si electric

Cand acestea nu sunt puse la punct, cand au diverse probleme chiriasul nu trebuie sa suporte cheltuieli in vederea reparatiilor, insa va resimti disconfort. In plus, se prea poate sa existe si mai multe sanse de a avea un consum mai mare la apa spre exemplu, daca apometrul este defect, vechi etc.

Pentru ca nivelul de confort sa fie unul cu adevarat existent, este deci de preferat ca ceea ce urmeaza sa se inchirieze sa tina cont de sisteme noi sau cel putin de sisteme reparate, puse la punct. A se verifica tabloul electric si tevile, cand se viziteaza locatia.

Umezeala, igrasie, aerisire

Mirosul in sine din incaperi poate sa tradeze o umiditate mai mare decat una normala. Asta atrage dupa sine si probleme respiratorii in timp, aparitie de mucegai si igrasie. O problema de acest gen poate avea ca si cauza lipsa de aerisire de la subsolul blocului sau lipsa de izolatie a fatadei. Merita a se verifica si acest aspect, intrucat mirosul in sine este deja un atentat la viata sanatoasa si confortabila.

Eficienta termica a spatiului

Un alt aspect important este legat de eficienta termica a incaperii. Marea majoritate a cetatenilor dispun in casele lor de sisteme de genul unei central termice. Insa nu va lasati indusi in eroare de ideea ca va exista confort termic prin insasi prezenta acestui sistem. Sa ne gandim ca daca locuinta cu pricina este realizata din placi de beton si nu din caramida spre exemplu, peretii se pastreaza mereu reci si cer constanta in folosirea de agent termic.

Caldura ce nu se pastreaza este un motiv in plus de cheltuieli mai mari. Tamplaria, daca exista sau nu o izolatie a fatadei de bloc sunt de asemenea motive pentru care s-ar putea ca un chirias sa aiba cheltuieli mari de intretinere, avand in vedere nivelul caldurii pe care il va folosi.

Pentru cei interesati, portalul compariimobiliare.ro dispune de anunturi de inchirieri si nu numai, valabile pentru intreaga tara. De asemenea, sunt anunturi insotite de preturi, pentru ca cei care sunt in cautare de chirii sa isi poata si estima bugetul de care au nevoie.

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă