sursa: Academia Cațavencu

Despre dezbateri şi jocul cu mingea la perete

Încă de la început, n-am să cad în plasa întrebării obsesive: cine a câştigat şi cine a pierdut din dezbaterile paralele ale candidaţilor Klaus Werner Iohannis şi Viorica Vasilica Dăncilă. Multă lume s-ar fi aşteptat la o confruntare.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

Actualizat: 21.11.2019 - 02:10

Pentru că preşedintelui în funcţie i-a fost frică să stea cu şpilhozenii în teren, a preferat tolăneala în costum şi cravată pe un fotoliu. Sigur că nu a mâncat ca Victor Ponta popcorn între cele două tururi. S-a confruntat cu sine şi cu divizia presă. Mai mult ca la întrecerile socialiste, jurnaliştii selectaţi - probabil după numărul epoleţilor - s-au întrecut în a-l preamări pe venerabil. Din linguşeli nu câştigi nimic, decât o senzaţie de moment. Asta o ştie orice strateg.
 
De partea opusă, Viorica Dăncilă a stat în picioare şi s-a antrenat pentru mult aşteptata finală cu întrebări adevărate, chiar uneori ciudate. Dar asta e presa. Te întreabă şi de aria cercului şi de preţul biletului la metrou. Două ore şi jumătate, supusă unui tir încrucişat, a spulberat orice îndoială. Candidatul PSD e calificat. Asta a fost senzaţia generală. Mulţi berbeci, trimişi de Divizia Presă, au trebuit să recunoască certitudinea: fostul premier i-a făcut. A ştiut cum să le arunce în braţe cartofii fierbinţi. La o întrebare de-a lor încuietoare a răspuns cu două întrebări, semn de bună pregătire în relaţia candidatului cu presa. O spun, ca unul care a făcut sute de traininguri de comunicare.

Citește mai departe pe Academia Cațavencu.

Comentarii