Deputatul Iulian Bulai (Foto: Arhivă)

Deputatul Bulai a fost amendat cu 5000 de lei pentru o postare privind nașterea lui Hristos

Deputatul Iulian Bulai (USR PLUS) a fost amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combatarea Discriminării (CNCD) pentru postarea, pe internet, a unui comentariu privind nașterea lui Iisus Hristos.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2021 - 17:18

Deputatul Iulian Bulai (USR PLUS) a fost amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combatarea Discriminării (CNCD) pentru postarea, pe internet, a unui comentariu privind nașterea lui Iisus Hristos.

Decizia de a fi amendat a fost luată de CNCD miercuri și a fost motivată prin faptul că postarea lui Iulian Bulai "aduce atingere demnităţii umane a creştinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante şi umilitoare la adresa acestora".

Postarea este veche de un an de zile dar a generat controverse încă de la momentul apariției pe internet.

Textul postat de Iulian Bulai, pentru care a fost sancționat de CNCD, este următorul: "Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extraordinarul, dar şi limitele societăţii în care a apărut".

Deputatul Bulai precizează că și-a cerut scuze pentru acea postare și se declară a fi "creştin catolic practicant".

"Am înțeles, încă de pe atunci, că e posibil ca formularea mea să nu fi fost cea mai fericită și mi-am cerut scuze la momentul respectiv și pentru formularea în cauză, și pentru interpretările distorsionate la care ar fi putut da naștere. Continuă să-mi pară rău. În același timp, însă, nu cred că există un singur mod de a-ți manifesta credința și nici că acel unic mod trebuie impus altora. Trebuie să ne putem trăi împreună și diferit credințele noastre. Și să-i iertăm pe cei care greșesc fără voie", a scris, joi, pe Facebook, deputatul Iulian Bulai.

Comentarii