Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Costel Alexe

Depășiri de opt ori ale indicatorilor de poluare, în București

În noaptea de duminică spre luni, indicatorii de poluare din București au crescut de circa opt ori, a anunțat, luni dimineață, ministrul Mediului, Costel Alexe.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2020 - 12:44

Ministrul Mediului a precizat că, începând din seara zilei de duminică, 1 martie 2020, indicii de polulare au crescut în București, până în jurul orei de 3 dimineață, după care au început să scadă.

Astfel, pe parcursul nopții de duminică spre luni, la indicatorul PM10, indicatorul a fost depășit de circa opt ori, a precizat ministrul Mediului, Costel Alexe.

El a estimat că o posibilă cauză a acestei situații ar putea fi arderile "necontrolate" de deșeuri, din București și județul Ilfov, dar și anumite activități industriale "neautorizate" din zona București - Ilfov, care s-ar fi desfășurat mai ales pe timpul nopții, inclusiv pe parcursul nopții de duminică spre luni. Ministrul Alexe a spus că a aflat despre această situație în urma unor mesaje postate pe internet și că a ordonat controale ale instituțiilor din subordinea lui, care se vor desfășura până la sfârșitul acestei săptămâni.

La reuniunea de urgență convocată, luni dimineață, pe tema poluării din București au participat reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției de Protecția Mediului.

Comentarii

loading...