8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialDate noi în ancheta poliţistului pedofil. Monstrul din Poliţie, acuzat că a...

Date noi în ancheta poliţistului pedofil. Monstrul din Poliţie, acuzat că a abuzat alţi 12 copii

După Paște, procurorii vor scrie și ordonanțele pentru extinderea anchetelor pentru alte 12 cazuri în cazul celebrului poliţist pedofil. Potrivit anchetei Ministerului de Interne, 18 comisari şefi şi agenţi şefi l-ar fi protejat pe Eugen Stan de-a lungul timpului. În urma verificărilor de la IGPR, Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a dispus cercetarea disciplinară a 18 angajaţi ai Poliţiei Române, printre care şi fostul inspector general, Bogdan Despescu.

”Este vorba de o atitudine duplicitară. Nu a avut nicio scăpare din punct de vedere penal. Informațiile mele spun că acest om nu a dezvoltat nicio discuție în acest sens cu vreun coleg de serviciu”, a declarat președintele Sindicatului Polițiștilor, Dumitru Coarnă, la Realitatea TV. În raport se menţionează că şeful lui Eugen Stan, cel care îl folosea ca şofer pe acesta, nu avea dreptul la maşina de serviciu.

“Depăşirea atribuţiilor de serviciu, prin folosirea agentului şef principal de poliţie Stan Eugen ca şofer, deşi acesta avea alte atribuţii conform fişei postului (atribuţii de agent de poliţie rutieră), iar în calitate de şef serviciu nu avea drept la conducător auto, fapt ce a atras neîndeplinirea, de către agent, a atribuţiilor cuprinse în fişa postului, precum şi unele nemulţumiri în colectiv; depăşirea atribuţiilor de serviciu, prin programarea agentului şef principal de poliţie Stan Eugen numai în schimburile în care lucra el, trasându-i astfel agentului, cu ştiinţă, atribuţii care nu erau specifice postului ocupat, în scopul de a beneficia de serviciile de conducător auto”, sunt faptele care i se reţin, în raport, fostului şef al lui Eugen Stan.

De asemenea, documentul arată că Rene Vornicu “nu şi-a îndeplinit atribuţiile/îndatoririle de serviciu prin neimplicarea în identificarea problemelor comportamentale şi nesolicitarea sau nepropunerea, pentru ag.şef pr. Stan Eugen, a unei evaluări psihologice având în vedere apariţia dosarului penal (a unui comportament dezadaptativ)”. Alţi opt poliţişti vor fi sancţionaţi cu o atenţionare. Raportul va fi transmis procurorilor de la Parchetul General.

În prezent, Eugen Stan este arestat preventiv, după ce Judecătoria Sectorului 6 a dispus măsura, Stan fiind acuzat că ar fi agresat sexual doi copii într-un bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Cazul a şocat o ţară întreagă şi a dus la demiterea mai multor şefi din Poliţie.

Care sunt faptele de care este acuzat

Anchetatorii au solicitat arestarea preventivă pentru 29 de zile pentru trei fapte. Printre acestea: agresiune sexuală față de doi minori, fapta din 2018, dar și o agresiune sexuală din 2012. Dosarul din 2009 s-a prescris. Au mai apărut și alte informații cum că în 2017 bărbatul a încercat să agreseze o femeie.

Totodată, Parchetul General a preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti ancheta în dosarul în care poliţistul Eugen Stan este acuzat că a agresat sexual doi copii şi a decis şi extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în legătură cu modul în care poliţiştii au efectuat ancheta în cazul plângerii depuse împotriva lui Eugen Stan de către o femeie, care a reclamat faptul că a fost agresată sexual în decembrie 2016.

“Din ordonanţa de extindere a urmăririi penale rezultă că procurorii urmează să verifice modul în care au fost efectuate cercetări de către Poliţia Sector 5 Bucureşti, Secţia 18 Poliţie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală împotriva unei persoane vătămate, la data de 10 decembrie 2016. În mod concret, procurorii urmează să stabilească dacă inculpatul Stan Eugen a fost ajutat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate în cauză ori în scopul împiedicării tragerii sale la răspundere penală”, se arata într-un comunicat al Parchetului General, la vremea respectivă.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă