15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialDăncilă: Voi vedea ce soluţii se impun astfel încât aceşti oameni să...

Dăncilă: Voi vedea ce soluţii se impun astfel încât aceşti oameni să nu mai protesteze

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a declarat marţi, referindu-se la recentele manifestaţii de stradă, că democraţia presupune dreptul de a protesta, menţionând că motivele oamenilor trebuie ascultate.

“Democraţia presupune că ai voie să protestezi, deci este expresia democraţiei. Eu văd că trebuie ascultate motivele oamenilor, să vedem de ce protestează, pentru că am văzut opinii diferite; unii se refereau la Declaraţia 600. Deci trebuie luate în considerare cerinţele oamenilor”, a spus Dăncilă, la Parlament.

Ea a subliniat că aceste proteste trebuie să fie paşnice.

“Un lucru pe care vreau să îl subliniez este cel legat de faptul că aceste proteste trebuie să fie paşnice. Nu trebuie să avem parte de violenţe pentru că nu cred că îşi vor atinge scopul dacă devii violent, dacă încerci să impui prin forţă ceea ce poţi să impui prin vorbă şi bineînţeles că trebuie să fie fiecare din cei de acolo ascultaţi”, a adăugat premierul desemnat.

Viorica Dăncilă a susţinut că nu a văzut intervenţia Jandarmeriei de la protestul de sâmbătă. “Nu am văzut partea cu intervenţia Jandarmeriei. Am văzut proteste, am văzut că oamenii au fost nemulţumiţi de aceste lucruri. După ce voi fi învestită ca premier, voi vedea ce soluţii se impun astfel încât aceşti oameni să nu mai protesteze”, a precizat Viorica Dăncilă.

În privinţa nemulţumirilor protestatarilor legate de legile Justiţiei, ea a afirmat că lucrurile nu trebuie generalizate.

“Nu aş generaliza. Trebuie văzut ce din legile Justiţiei nemulţumeşte. Eu am văzut în Parlamentul European că trebuie o abordare punctuală: îmi spui ce te nemulţumeşte şi atunci văd dacă trebuie schimbat sau nu ceva. Dacă spui ‘legea mă nemulţumeşte’, nu cred că este o abordare constructivă. Pentru a avea o abordare constructivă trebuie să spui ce din lege te nemulţumeşte ca să vedem dacă este un lucru bazat pe realitate sau o necunoştinţă clară a ceea ce este prevăzut acolo”, a arătat Dăncilă.

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a participat marţi la o întâlnire cu grupul parlamentar al minorităţilor din Camera Deputaţilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...
Ultima oră
Pe aceeași temă