10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialDâmboviţa: 14 case grav afectate de alunecările de teren, în pericol de...

Dâmboviţa: 14 case grav afectate de alunecările de teren, în pericol de a se dărâma

“De ieri (marţi n.r.) până azi (miercuri n.r.) am înţeles că situaţia e un pic mai bună, astăzi o să ajung acolo. Aseară am dus un container-locuinţă pentru o familie care nu avea unde să se mute. Compania de Apă o să rezolve astăzi problemele legate de alimentarea cu apă. La Văleni sunt 14 case în care nu se mai poate locui”, a precizat Comănescu.

Acesta a spus că mai mulţi specialişti au venit la Văleni Dâmboviţa pentru a evalua situaţia alunecării de teren şi pentru a stabili împreună cu autorităţile măsurile ce trebuie luate.

“E în curs o anchetă a celor de la ISU Bucureşti. Au venit, au făcut un studiu, au filmat şi cu o dronă să vadă dimensiunea calamităţii şi o să ne prezinte cât de curând un raport. Au recomandat un studiu geo, care ar dura totuşi o săptămână”, a precizat Comănescu.

Două drumuri comunale din Văleni Dâmboviţa sunt afectate de alunecarea de teren, iar o conductă de apă a fost ruptă. Oamenii care au fost evacuaţi au găsit adăpost la rude şi vecini.

“Am fost plăcut surprinşi să vedem că la Văleni oamenii sunt foarte solidari şi şi-au luat la ei rudele care au fost evacuate, cei care sunt plecaţi în străinătate şi-au pus casele la dispoziţie. Problema asta socială s-a rezolvat, bravo lor. O singură familie ar fi avut o problemă, am rezolvat cu cei de la ISU şi am adus acel container locuinţă, dacă va mai fi nevoie vom mai aduce şi altele'”, a adăugat Daniel Comănescu.

Conform acestuia, mai sunt probleme cu alunecări de teren şi în alte localităţi din judeţ, dar nu sunt situaţii grave.

“Deocamdată problemele sunt minore, pe la Pucioasa, Vişineşti, dar nu e ceva în genul a ce se întâmplă la Văleni. Am înţeles că e vorba de nişte anexe gospodăreşti, nu probleme cu case de locuit”, a precizat Comănescu.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă