Foto Arhiva

Dâmboviţa: 14 case grav afectate de alunecările de teren, în pericol de a se dărâma

Alunecarea de teren de la Văleni Dâmboviţa pune în pericol 14 case, mai multe familii fiind evacuate pentru că locuinţele lor riscă să se prăbuşească, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Daniel Comănescu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.03.2018 - 14:28

"De ieri (marţi n.r.) până azi (miercuri n.r.) am înţeles că situaţia e un pic mai bună, astăzi o să ajung acolo. Aseară am dus un container-locuinţă pentru o familie care nu avea unde să se mute. Compania de Apă o să rezolve astăzi problemele legate de alimentarea cu apă. La Văleni sunt 14 case în care nu se mai poate locui", a precizat Comănescu.

Acesta a spus că mai mulţi specialişti au venit la Văleni Dâmboviţa pentru a evalua situaţia alunecării de teren şi pentru a stabili împreună cu autorităţile măsurile ce trebuie luate.

"E în curs o anchetă a celor de la ISU Bucureşti. Au venit, au făcut un studiu, au filmat şi cu o dronă să vadă dimensiunea calamităţii şi o să ne prezinte cât de curând un raport. Au recomandat un studiu geo, care ar dura totuşi o săptămână", a precizat Comănescu.

Două drumuri comunale din Văleni Dâmboviţa sunt afectate de alunecarea de teren, iar o conductă de apă a fost ruptă. Oamenii care au fost evacuaţi au găsit adăpost la rude şi vecini.

"Am fost plăcut surprinşi să vedem că la Văleni oamenii sunt foarte solidari şi şi-au luat la ei rudele care au fost evacuate, cei care sunt plecaţi în străinătate şi-au pus casele la dispoziţie. Problema asta socială s-a rezolvat, bravo lor. O singură familie ar fi avut o problemă, am rezolvat cu cei de la ISU şi am adus acel container locuinţă, dacă va mai fi nevoie vom mai aduce şi altele'", a adăugat Daniel Comănescu.

Conform acestuia, mai sunt probleme cu alunecări de teren şi în alte localităţi din judeţ, dar nu sunt situaţii grave.

"Deocamdată problemele sunt minore, pe la Pucioasa, Vişineşti, dar nu e ceva în genul a ce se întâmplă la Văleni. Am înţeles că e vorba de nişte anexe gospodăreşti, nu probleme cu case de locuit", a precizat Comănescu.

Comentarii