Foto: Arhivă

Dacă va continua școala online, un părinte va fi sprijinit financiar să stea acasă

Dacă în România va continua școala online, unul dintre părinți va fi sprijinit financiar să stea acasă pentru a supravegea copilul, a anunțat, marți, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.02.2021 - 13:03

Dacă în România va continua sistemul de învățământ online, cu elevii acasă, unul dintre părinți va fi sprijinit financiar să stea acasă pentru a supravegea copilul, a anunțat, marți, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Sprijinul pentru un părinte care stă acasă cu copilul va fi, ca și până acum, de 75 la sută din salariu, a precizat ministrul Muncii. De asemenea, părintelui i se va păstra locul de muncă, pentru momentul în care se va întoarce la serviciu.

Marți la amiază, începând cu ora 15, este programată o reuniune la Palatul Cotroceni în care se va discuta despre oportunitatea redechiderii școlilor, cu elevii în clasă, de la data de 8 februarie 2021. Sunt patru scenarii care vor fi analizate și apoi aplicate, în funcție de situația pandemiei de coronavirus.

17 județe sunt în acest moment în situația cea mai favorabilă, cu o rată de incidență sub 1 la mie, ceea ce ar corespunde scenariului verde.

Comentarii