13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSocialCutremur cu magnitudinea 3,9 pe scara Richter în Marea Neagră

Cutremur cu magnitudinea 3,9 pe scara Richter în Marea Neagră

Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 pe scara Richter s-a produs joi dimineaţa, la ora locală 3:45, în Marea Neagră, la o adâncime de 27 kilometri, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), care indică o magnitudine a cutremurului de 3,2 grade şi o adâncime de 12 kilometri, menţionează că seismul s-a produs la 205 kilometri nord de Istanbul (Turcia), 170 kilometri est de Varna (Bulgaria) şi 143 kilometri Shabla (Bulgaria).

Potrivit INFP, miercuri seara s-a produs un seism cu magnitudinea 4,6 pe Richter în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la ora locală 20:15. Cutremurul a avut loc la adâncimea de 147 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (22 kilometri), Covasna (37 kilometri), Întorsura Buzăului (44 kilometri), Târgu Secuiesc (51 kilometri) şi Vălenii de Munte (59 kilometri).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grade pe scara Mercalli.

Un seism cu aceeaşi magnitudine a avut loc în 14 martie în judeţul Vrancea, acestea fiind practic cele mai puternice cutremure din 2018.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Cele mai citite

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă