Ministrul Costel Alexe

Curtea Europeană a condamnat România pentru poluarea din București

România a fost condamnată de Curtea Europeană de Justiţie pentru poluarea cu PM 10 din Municipiul Bucureşti, a anunțat, joi, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.05.2020 - 01:30

"Astăzi, inevitabilul pe care îl anunţam de la începutul mandatului s-a întâmplat: România a fost condamnată la Curtea Europeană de Justiţie după ce Primăria Capitalei nu a reuşit să reducă poluarea cu PM10 în Municipiul Bucureşti. O ţară întreagă este condamnată din cauza unei administraţii locale iresponsabile. Acesta este rezultatul după câţiva ani de dialog cu Comisia Europeană", a declarat, joi, într-o conferință de presă, ministrul Mediului, Costel Alexe.

Ministrul Mediului a susținut că "după ce Primăria Municipiului Bucureşti a reuşit să aprobe un plan de reducere (a poluării - n.n.), care trebuia să fie aplicabil, nu a fost capabilă să-şi implementeze propriile măsuri asumate".

"Cerem Primăriei Municipiului Bucureşti un plan de urgenţă pe termen scurt. Cerem ceea ce am cerut încă de la preluarea mandatului, să vină cu soluţii concrete care să ne ducă în situaţia să reducem poluarea în Municipiul Bucureşti şi această cauză a României la Bruxelles să fie clasată. Deocamdată, Hotărârea Curţii nu prevede sancţiuni", a precizat ministrul Costel Alexe.

În caz contrar, dacă nu vor fi reduse emisiile de PM10, Comisia Europeană poate declanşa o nouă procedură de infringement, care ar include și sancțiuni financiare împotriva României.

Comentarii