Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Șoferul care a amenințat o femeie cu ranga s-a dovedit a fi polițist

Cum îl protejează Poliția pe agentul care a amenințat o femeie cu ranga: tăcere totală

Biroul de Presă al Poliției Române refuză să spună ce măsuri a luat conducerea instituției împotriva agentului care a mers pe contrasens cu o utilitară și a amenințat o femeie cu ranga.

Share

Razvan Pritulescu 0 comentarii

Actualizat: 15.01.2018 - 16:16

Anul trecut, în noiembrie, a circulat pe internet și la televiziunile de știri o înregistrare video în care se putea vedea cum șoferul unei utilitare depășește coloana de mașini pe contrasens. Pentru că nu a fost lăsat să treacă de către un alt participant la trafic care circula regulamentar, o femeie, șoferul autoutilitarei a coborât cu o rangă și a amenințat-o pe aceasta. S-a oprit doar când a văzut camera de luat vederi.

La scurt timp, după ce imaginile au indignat pe toată lumea, Poliția a recunoscut că șoferul violent este un angajat cu atribuții de logistică din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1. Adică un polițist. "Cu privire la imaginile difuzate online şi preluate şi de posturi de televiziune, în care este surprinsă o autoutilitară care se deplasează pe contrasens, iar conducătorul auto aflat la volanul ei are un comportament agresiv faţă de ceilalţi participanţi la trafic, vă informăm următoarele: Conducătorul auto a fost identificat şi cu regret am constatat că persoana care apare în imagini este agent cu atribuţii de logistică în cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1. Au fost declanşate de urgenţă, din dispoziţia conducerii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, verificări cu privire la acest angajat, urmând a fi dispuse măsuri legale”, comunica atunci Poliția.

Tăcere totală

La o lună după această întâmplare, pe 12 decembrie, “România liberă” a transmis Biroului de Presă al Poliției Române o solicitare în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, cerând să ni se comunice măsurile care au fost luate de conducerea instituției împotriva agentului agresiv. Deși legea obliga instituțiile statului să răspundă la astfel de solicitări în termen de 10 zile, n-am primit vreun răspuns nici până în ziua de azi, deși am revenit cu solicitarea și pe 8 ianuarie. Din nou, niciun răspuns.

Poliția alege, astfel, să apere un angajat care a încălcat legea, într-un moment în care 22 de polițiști sunt acuzați că ar fi protejat un coleg pedofil.

Polițistul de la Rutieră Eugen Stan, arestat pentru agresarea a doi copii în liftul unui bloc din Drumul Taberei, este suspectat că ar mai fi comis atacuri similare în mai multe rânduri. În 2009 asupra unei fetițe de 7 ani, apoi în 2012, 2015 și 2016. Pe Eugen Stan nu l-a deranjat nimeni până acum, deși au existat imagini filmate ale unor agresiuni, iar el lucrează în structurile MAI de peste 27 de ani.

Comentarii