20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialCultură pe gard. Ideea unui preot buzoian

Cultură pe gard. Ideea unui preot buzoian

“Începând de mâine, 24 octombrie 2018, dacă veți trece pe str. Parâng, nr. 26, pe gardul bisericii “Sf. Dumitru” veți observa un raft cu cărți. Este vorba de Biblioteca de la stradă pe care o punem la dispoziție trecătorilor”, a scris preotul Ene Romeo pe pagina sa de Facebook.

“Regulamentul bibliotecii: împrumutati o carte, mergeți într-un loc liniștit, citiți toate paginile, povestiți prietenilor ce ați citit, aduceți cartea înapoi pe raft și repetați procedura săptămânal”.

Ideea a pornit de la lipsa bibliotecilor sau librăriilor din oraș.

“Astăzi am aflat că la nivel național, în ultimii ani, s-au inchis câteva sute de biblioteci, în Buzău am observat că sunt din ce in ce mai puține librării (locuri în care se vând cărți), iar spațiu alocat acestora este din ce în ce mai restrans”, scrie preotul.

“Nu este de ajuns sa cumperi cărți “pe care trebuie să le ai în bibliotecă”, ci este esențial să citești “non multa, sed multum”. Împrumutați cu încredere! Cărțile nu fac zgomot, daca citiți nu veți fi intrerupți de publicitate și vă asigurăm că cititul nu îngrașă”, mai spune Ene Romeo.

De altfel, preotul îi îndeamnă pe oameni să doneze cărți. “Dacă aveți o bibliotecă pe care nu o mai folosiți, o puteți dona”, a mai spus preotul.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă