Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

CSM a exclus din magistratură o judecătoare agresivă

Secţia pentru Judecători a CSM a decis, miercuri, excluderea din magistratură a judecătoarei Alina Baciu, de la Tribunalul Dolj.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

25.04.2018 - 16:55

Decizia CSM s-a luat în urma unei sesizări a Inspecției Judiciare, informează, miercuri, un comunicat al CSM.

"Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Baciu Alina Manuela, judecător în cadrul Tribunalului Dolj. În temeiul prevederilor art.100 lit. e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, s-a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară „excluderea din magistratură”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. c) şi f) din acelaşi act normativ - „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”, respectiv „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu”", menționează comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii.

Hotărârea de miercuri a CSM nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Comentarii

loading...