Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Criză de ingineri. România are nevoie de 400.000 de specialiști

Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, a anunțat că România ar avea nevoie în următorii zece ani de un plus de 400.000 de ingineri "faţă de ce produce astăzi".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

15.12.2019 - 16:17

"Industria românească creşte, iar toate prognozele spun că România are nevoie în următorii zece ani de 400.000 de ingineri faţă de ce << produce >> astăzi", a declarat, sâmbătă, rectorul UPB, prof. univ. dr. Mihnea Costoiu.

Rectorul Mihnea Costoiu a precizat că promoția 2019 a UPB a numărat 3.500 de absolvenţi, aceasta fiind cea mai mare generaţie de după anul 1989, în timp ce numărul de locuri de muncă oferite inginerilor a totalizat, în anul 2019, 23.000 de posturi.

Rectorul UPB a spus că inginerii formați în România au o "rată de angajabilitate de peste 95 la sută" după primul an de la absolvirea facultății.

Comentarii