23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialCrescătoria de ciuperci din...apartament

Crescătoria de ciuperci din…apartament

O familie din Buzău, adeptă a unui cult religios, este acuzată că a lăsat un dezastru de proporţii în apartamentul în care a locuit cu chirie şi datorii de câteva mii de lei la utilităţi.

Chiriaşii, doi adulţi şi patru copii, transformaseră jumătate din locuinţă în crescătorie de ciuperci, spre surprinderea vecinilor.

În apartament a funcţionat mulţi ani o ciupercărie, despre care prea puţin s-a ştiut. Familia a avut grijă de mica afacere o familie de oameni religioşi, chiriaşi în locuinţa transformată parţial în ciupercărie. 

Potrivit adevarul.ro, proprietarul apartamentului nu i-a văzut foarte des pe chiriași. El a contat însă pe corectitudinea unor oameni religioşi şi i-a tot amânat cu datoriile până când s-a trezit într-o zi cu un telefon prin care a aflat că i-au plecat chiriaşii pe furiş. 

Chiriaşii sunt membri ai comunităţii Martorii lui Iehova, fiind deseori plecaţi de acasă fie la întruniri, fie în misiuni de propovăduire. De aceea, George Bratu, proprietarul apartamentului, nu i-a văzut foarte des la ochi. El a contat însă pe corectitudinea unor oameni religioşi şi i-a tot amânat cu datoriile până când s-a trezit într-o zi cu un telefon prin care a aflat că i-au plecat chiriaşii pe furiş.

”Am fost sunat de chiriaş săptămâna trecută pentru a-mi spune că se mută, că îi este ruşine să mă întîlnească şi că îmi lasă cheia în cutia poştală. Nu facturi plătite, chitanţe, nimic. Mai mult, în casă am găsit dezastru: apa curgea, o uşă distrusă, mizerie, pământ, rumeguş, scânduri”, a spus proprietarul apartamentului. Familia de sectanţi i-a lăsat proprietarului o datorie de peste 2.000 de lei la utilităţi.

A fost sunat de chiriaş săptămâna trecută pentru a-i spune că se mută şi că îi lasă cheia în cutia poştală. Proprietarul a încercat să ia legătura chiar şi cu superiorii cultului, însă nimeni nu a reacţionat la doleanţa bărbatului. ”Din cauza lor am acum de plătit 1.150 de lei la gaze, 600 de lei la întreţinere şi 500 la curent. De asemenea, stricăciunile se ridică la peste 1.000 de lei. Am încercat să vorbesc cu ei la adunare, am luat legătura cu Bătrânul comunităţii, care părea om cumsecade, însă nu s-a întâmplat nimic”, spune George Bratu, cel care a avut în gazdă familia de martori ai lui Iehova.

 

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă