Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Cresc prețurile la mare. Peste 1000 de lei pentru o noapte la hotel

De la data de 1 iulie, cresc tarifele de cazare la unitățile hoteliere de pe litoralul românesc, ele putând depăși, pentru un hotel de patru stele, suma de 1000 de lei pe noapte.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2019 - 11:04

În lunile iulie și august se vor percepe cele mai mari tarife de cazare la hotelurile de pe litoralul românesc, ele urmând să crească, de la data de 1 iulie, cu procente între 10 și 20 la sută pe noapte.

Operatorii din turism promit însă că, dacă aceste tarife sunt deja negociate cu clienții, ele nu vor putea crește. Pentru iulie și august, capacitatea de cazare de pe litoral este contractată aproape integral.

„Toată lumea vrea să vină în iulie şi august, când sunt preţurile foarte mari. De ce sunt preţurile foarte mari? Pentru că toată lumea vrea să vină atunci. Dacă cineva ar vrea să vină în iunie, preţurile sunt foarte mici, aproape la nivel de costuri. Dar ei nu vin acum. Hotelurile sunt jumătate goale, dar cu tarife foarte mici. În schimb, de la 1 iulie, ar trebui să avem hoteluri din cauciuc, să le întindem, ca să le dublăm capacitatea. Noi românii vrem să mergem când e mai scump, că e mai multă lume! Degeaba facem noi oferte peste oferte în extrasezon, că lumea tot în număr mic vine. Deci, concluzia care e? Nu avem bani, dar mergem când e cel mai scump!”, a explicat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

De la 1 iulie, cele mai mici tarife de pe litoral vor fi percepute în stațiunea Saturn, iar cele mai mari în Mamaia. De exemplu, la un hotel de patru sau cinci stele din stațiunea Mamaia, tariful pentru o noapte de cazare va fi, în lunile iulie și august, între 1000 și 1300 de lei.

Comentarii