Crăciunul, Sărbătoarea familiei. Cui i-a adresat Patriarhul Daniel acest mesaj

Mesajul transmis de către Patriarhul Daniel cu ocazia Crăciunului amintește de un subiect fierbinte, pe care parlamentarii l-au dat uitării în ultimul timp. Este vorba despre redefinirea noțiunii de familie, reprezentând uniunea între bărbat și femeie.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2017 - 14:44

Patriarhul Daniel nu atinge această temă în Pastorala de Crăciun, mulțumindu-se să vorbească despre alte două subiecte preferate, combaterea ”secularizării Bisericii” și aul Centenarului Unirii, la sfârșitul căruia ar trebui inaugurată Catedrala Neamului, dar a vorbit de ea în discursul prin care le-a mulțumit colindătorilor de la Corala Asociației Studenți pentru Viață.

 
Patriarhul a spus: ”Sărbătoarea Naşterii Domnului este şi binecuvântarea familiei din care se nasc prunci în lume, iar taina cea mare a sărbătorii este Dumnezeu copilul. Hristos Domnul nu a venit în lume ca un om adult, ci a venit ca un Prunc pentru a ne arăta iubirea părintească a tatălui Ceresc exprimată în taina naşterii Fiului Său ca om din Fecioara Maria, din interiorul şi cu acordul umanităţii. Pruncul depinde în mod total de iubirea celor din jur. Aceasta este taina lui Dumnezeu Copilul. Cel atotputernic Se face întru totul ajutat de alţii. Dumnezeu cel mai înainte de veci devine ca om un copil Care Se naşte în timp. De aceea, lucrarea aceasta de preţuire a copilului este o taină a iubirii părinteşti arătată în Iisus Hristos şi o taină a familiei care dă naştere de viaţă.”

Asociația Studenți pentru Viață face parte din celebra Coaliție pentru Familie, cea care a strâns peste 3 milioane de semnături pentru redefinirea familiei în Constituția României, inițiativă care pare uitată în Parlamentul României. Mesajul Patriarhului de săptămâna aceasta este singurul mesaj de susținere al acestei inițiative care, la începutul anului, părea că are sprijinul tuturor partidelor politice, informează evz.ro.

Comentarii