Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Covasna, vești bune pentru turismul local. Centrele balneare au atras un număr mare de turiști

Cinci centre balneare din judeţul Covasna, construite prin proiectul "Drumul apelor minerale", au fost vizitate anul trecut de peste 20.000 de turişti, iar administratorii acestora se aşteaptă ca numărul vizitatorilor să crească în urma punerii în funcţiune a unor camere saline.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.01.2018 - 13:13

"Noutatea acestui an o reprezintă camerele saline, care au fost deschise recent, în patru dintre cele cinci centre, la Belin, Vâlcele, Malnaş-Băi şi Olteni (...) Sunt pentru tratarea alergiei, a astmului, (...), avem şi o cutie cu sare pentru copii, unde se pot juca, avem scaune pentru relaxare şi terapie cu lumini", a declarat pentru AGERPRES Szekely Zsolt, referent economic în cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară Aquasic.

Potrivit acestuia, cele mai frecventate au fost centrele de la Hătuica şi Vâlcele. "Anul trecut, în cele cinci centre am avut peste 20.000 de vizitatori (...) Acestea sunt deschise de miercuri până duminică, de la ora 12,00 până la ora 20,00, iar preţurile nu sunt mari, pentru că asta era ideea, să fie accesibil pentru toată lumea", a mai spus Szekely Zsolt.

Cele cinci centre balneare de la Belin, Vâlcele, Malnaş-Băi, Olteni şi Hătuica au fost construite între anii 2011-2014 prin proiectul "Drumul apelor minerale", iniţiat de Consiliul Judeţean Covasna cu scopul de a revigora câteva staţiuni lăsate în paragină, dar şi de a dezvolta alte câteva localităţi cu potenţial balnear.

Prin acest proiect, cofinanţat din fonduri europene, au fost reabilitate, printre altele, mai multe ştranduri şi izvoare cu apă minerală şi au fost construite aceste mici centre balneare, dotate cu bazine, băi turceşti, saune finlandeze, săli de fitness şi spaţii de agrement.

Comentarii

loading...