Cosmin-Eusebiu Raț, președinte la Consiliului Elevilor, și-a pierdut viața la 16 ani

Cosmin-Eusebiu Raț a murit într-un accident între Ciumbrud şi Aiud, care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.02.2018 - 17:02

Adolescentul, în vârstă de 16 ani, era elev fruntaș în clasa a X-a la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia și era președinte la Consiliului Elevilor. Tatăl tânărului a scăpat cu viață, însă a ajuns rănit la spital.

Adolescentul de 16 ani și tatăl său era pasageri într-o mașină care s-a răsturnat pe drumul județean 107E între localitățile Ciumbrud şi Aiud, județul Alba, scrie Agerpres.ro. Din cauza vitezei, șoferul a pierdut controlul într-o curbă la stânga. Autoturismul s-a dat peste cap și a lovit o țeavă de gaz.

Cosmin-Eusebiu Raț se afla pe locul din dreapta șoferului și n-a avut nicio șansă de supraviețuire. Medicii sosiți de urgență la locul accidentului l-au resuscitat, însă au fost nevoiți să declare decesul.

Rănit, tatăl adolescentului, un bărbat de 39 ani, a fost transportat cu ambulanța la spitalul din Aiud, a precizat, pentru sursa citată, șeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Alba, comisar şef Cristian Mărginean.

Cosmin-Eusebiu Raț era elev elev fruntaş în clasa a X-a la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Conducerea unității de învățământ a trimis un mesaj de condoleanțe în memoria tânărului care era preşedinte al Consiliului Elevilor.

„Dumnezeu să-l ierte şi să-l primească în Oastea străjerilor cereşti”, au transmis reprezentanţii unităţii printr-un comunicat de presă, prin care şi-au exprimat regretul pentru „greaua pierdere a unui elev foarte bun, serios şi responsabil”.

„(…) Era preşedinte al Consiliului elevilor colegiului, fiind implicat şi devotat atribuţiilor acestei funcţii. Se bucura de admiraţia şi respectul tuturor elevilor, fiind un bun coleg şi adevărat camarad”, au transmis reprezentanţii liceului militar.

În urma avarierii magistralei, localnicii din patru sate, Ciumbrud, Leorinţ, Sâncrai şi Rădeşti, au rămas fără gaz. Dfecţiunea va fi remediată în cursul zilei de sâmbătă.

Comentarii