Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coplata pentru serviciile medicale private a fost amânată cu cinci ani

Senatul a aprobat ordonanța de urgență pe Sănătate, iar coplata pentru servicii medicale private a fost amânată cu cinci ani.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

26.02.2020 - 15:11

Comisia de Sănătate din Senat a modificat ordonanța pe Sănătate, dată de Guvernul Orban, în ultima ședință, înainte de moțiunea de cenzură.

În varianta trecută de Senat, din ordonanța de urgență pe Sănătate a fost eliminată prevederea potrivit căreia pacienții cu boli cronice înscriși în programele naționale de sănătate ar fi urmat să poată alege unde se tratează, la stat sau la privat.

În aceste condiții, rămâne în vigoare prevederea potrivit căreia serviciile în privat se oferă doar dacă furnizorii publici de stat nu mai au capacitatea să o facă.

A fost abrogată şi prevederea care le-ar fi permis clinicilor private accesul la servicii medicale de urgență.

Totodată, coplata în sistemul privat a fost amânată până în aprilie 2025. Ordonanța de Urgență ajunge la Camera Deputaților, forul decizional, informează Europa FM.

Comentarii

loading...