Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Contestațiile depuse împotriva licitației de autobuze de la Primăria Capitalei au fost respinse

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţiile depuse de companiile Mercedes şi Karsan, în legătură cu licitaţia organizată de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2018 - 09:17

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţiile depuse de companiile Mercedes şi Karsan, în legătură cu licitaţia organizată de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi, Euro 6, câştigată de asocierea Otokar Europe SAS - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S. Primarul Gabriela Firea spune că municipalitatea va semna "cât de curând" contractul cu firma declarată câştigatoare.

"Mă bucur că CNSC a făcut dreptate! Prin respingerea contestaţiilor celor două companii participante la licitaţie se demonstrează, încă o dată, că toate acuzele şi insinuările tendenţioase din spaţiul public legate de această achiziţie au fost nefondate şi că procedura organizată de Primăria Bucureşti a fost transparentă, imparţială şi perfect legală. Toate aşa-zisele neconformităţi legate de dimensiunile autobuzelor sau de alte caracteristici tehnice au fost respinse de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, astfel încât vom semna cât de curând contractul cu firma declarată câştigatoare. Îmi doresc ca, în această vară, să avem primele autobuze noi şi moderne în Capitală", spune Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis miercuri seară de Primăria Capitalei. 

Firea mai susţine că prin decizia CNSC s-a demonstrat clar că astfel de contestaţii neîntemeiate nu fac altceva decât să blocheze dezvoltarea oraşului, împiedicând implementarea unor proiecte vitale pentru cetăţenii Capitalei, situaţie care speră că va fi remediată cât mai rapid, prin modificarea legii achiziţiilor publice.

Primăria Capitalei a iniţiat procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia a 400 de autobuze urbane EURO 6 prin publicarea în SEAP şi JOUE a unui anunţ de participare în 18 august 2017. Valoarea estimată a fost 510.488.400 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind bugetul local. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 10 noiembrie 2017 şi au depus oferte patru companii. În 19 februarie 2018, contractul de furnizare a fost atribuit Asocierii Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S, având o valoare de 458.100.826 lei fără TVA. După acceptarea ofertei câştigatoare, au fost depuse la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor două contestaţii din partea operatorilor economici clasaţi pe locurile al doilea şi al treilea, respectiv Mercedes şi Karsan. 

Comentarii

loading...