Directorul Exploatare din cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Iulian Creţu, a declarat pentru News.ro, că nava Delfi, pavilion Republica Moldova, a solicitat ajutorul autorităţilor portuare, după ce începuse să ia apă în sala maşinilor.
La faţa locului s-a deplasat nava Topaz pentru preluarea celor şapte membri ai echipajului, dar aceştia nu au dorit să părăsească tancul petrolier. În cele din urmă, Delfi a fost adusă de un remorcher în dana 128 a Portului Constanţa Sud Agigea în cursul dimineţii de miercuri.
Comandamentul navei a avut nevoie de îngrijiri medicale în momentul sosirii la ţărm, primind asistenţă de specialitate din partea unui echipaj de ambulanţă, dar nu a fost nevoie de transportul acestuia la spital.
Iulian Creţu a mai afirmat că în prezent specialiştii ARSVOM se află la bordul navei pentru a scoate apa din sala maşinilor şi a identifica fisura, care după spusele echipajului, ar avea doi metri.
Echipajul este format din marinari din Rusia, Ucraina şi Republica Moldova.
Nava Delfi a fost construită în anul 1977, iar în momentul apariţiei problemelor, nava de transport produse petroliere se îndrepta către Portul Constanţa de la Odessa, potrivit news.ro.
Foto: GSP