Consiliul Justiție și Afaceri Interne, la Bruxelles. De la combaterea terorismului la divorț

Miniştrii de Justiţie şi Afaceri Interne din Uniunea Europeană se reunesc joi și vineri la Bruxelles, prilej cu care vor fi abordate chestiuni cât mai diverse, precum migraţia, combaterea terorismului, Balcanii de Vest, Biroul Parchetului Public European sau divorțul.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

08.03.2018 - 07:04

Joi, în prima zi a reuniunii, miniştrii vor dezbate cu predilecţie chestiuni de securitate. Va avea loc un schimb de opinii în ce priveşte cooperarea cu Balcanii de Vest, din perspectiva strategiei pentru această regiune, care a fost prezentată de Comisia Europeană la data de 6 februarie 2018. Discuţiile vor viza punctual măsurile incluse în strategie privind cooperarea în materie de securitate şi migraţie. În acest fel, vor fi lansate pregătirile pentru viitorul summit UE-Balcanii de Vest, care va avea loc la Sofia, pe 17-18 mai 2018.

Este de aşteptat ca miniştrii să ia în discuţie contribuţiile actuale ale agenţiilor UE în domeniul combaterii terorismului şi pe cele care urmează să fie întreprinse. De asemenea, în timpul dejunului de lucru, miniştrii vor dezbate conţinutul online în materie de terorism. Migraţia şi implementarea politicilor migratorii, precum şi domeniile în care trebuie acţionat suplimentar în acest sens sunt, de asemenea, pe agenda miniştrilor de Interne în prima zi a reuniunii.

Plăţile prin intermediul tehnologiei mobile sau schimburile monetare virtuale reprezintă provocări care trebuie reglementate la nivelul unei directive europene. Miniştrii vor dezbate vineri acest subiect, alături de nivelul de implementare al Parchetului European în baza reglementării adoptate la finalul anului 2017.

Totodată, Consiliul va lua în discuţie, la nivelul secţiunii dedicate Justiţiei, regulamentul Bruxelles II, care vizează setul de măsuri menit să ajute cuplurile internaţionale în rezolvarea unei dispute matrimoniale privind divorţul sau custodia copiilor la nivelul diferitelor state membre UE.

Comentarii