16 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Consilierii judeţeni au aprobat alocarea de fonduri suplimentare pentru preluarea falezei Dunării

Alocarea sumei de 5,5 milioane de lei pentru achiziţia unor construcţii din Portul Tulcea apare în raportul de specialitate al hotărârii privind rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Tulcea pe anul 2018, hotărâre care a fost aprobată în unanimitate.

„Suma este necesară având în vedere demersurile realizate pentru preluarea unor bunuri proprietate privată a Companiei Naţionale APDM Galaţi, cu plată, conform prevederilor legale şi după o analiză a oportunităţii acestora”, se menţionează în nota de fundamentare semnată de directorii executivi din cadrul Consiliului Judeţean (CJ), Nicoleta Ariton şi Nicu Mihai.

APDM Galaţi a deţinut din anul 1991 o parte din faleza municipiului Tulcea şi a perceput taxe pentru acostările de nave în port. Operatorii turistici şi armatorii navelor au reclamat faptul că APDM nu întreţine bunurile deţinute în Tulcea şi au solicitat autorităţilor judeţului preluarea acestora.

În vara anului trecut, în urma adoptării Legii nr. 176/2017, CJ a preluat în proprietate o parte din infrastructura deţinută de APDM pe faleza oraşului Tulcea, însă, potrivit conducerii Consiliului, mai sunt zone care trebuie să fie preluate în proprietate şi pentru care CJ ar urma să plătească.

După preluarea integrală a falezei municipiului Tulcea, CJ doreşte să o reamenajeze printr-un proiect cu un buget total estimat de 40 de milioane de euro finanţat din fonduri comunitare.

Până în prezent, CJ a preluat de la Consiliul local al municipiului Tulcea o suprafaţă de circa 16.500 de metri pătraţi care aducea autorităţii locale circa 100.000 de lei anual.

Pentru derularea proiectului de modernizare a Portului din municipiu, CJ a prevăzut iniţial în bugetul propriu din acest an suma de 1,2 milioane de lei destinată scrierii cererii de finanţare şi întocmirii documentaţiilor necesare atragerii fondurilor comunitare.

Ultima oră
Pe aceeași temă