Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comuna unde primăria oferă spaţiu construit sau teren gratuit firmelor care angajează 50 de oameni

Comuna Petriş, din judeţul Arad, condusă de cea mai tânără femeie primar din România, oferă spaţiu construit sau teren gratuit firmelor interesate să realizeze o investiţie care să creeze peste 50 de locuri de muncă pentru localnici.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 04.02.2018 - 17:15

Iniţiativa aparţine Primăriei Comunei Petriş, care a anunţat, recent, că pe lângă oferirea unui spaţiu sau teren gratuit, firmele vor avea acces şi la o bază de date cu CV-urile a peste 70 de localnici care sunt în căutarea unui loc de muncă.

“Comuna Petriş pune la dispoziţie, cu titlu gratuit, spaţiu construit sau teren, pentru realizarea unei investiţii care să creeze oportunitatea a peste 50 de locuri de muncă pentru localnici. Garantăm cooperare şi sprijin din partea primăriei şi a Consiliului Local Petriş, bază de date cu CV-urile a peste 70 de persoane disponibile pentru angajare”, scrie în anunţul postat de Primăria Petriş.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei din comuna arădeană, firmele care vor dori să realizeze o investiţie în zonă vor putea şi să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea activităţii economice în mediul rural. De asemenea, un alt avantaj pentru companii este acela că Petriş se află la aproximativ 25 de kilometri de autostrada A1 Deva-Nădlac.

 
“Comuna Petriş dispune de o forţă de muncă garantată de aproximativ 100 de persoane, majoritar femei. Această disponibilitate locală poate fi dublată de forţa de muncă existentă în comunele învecinate, în perspectiva unei oferte concrete de locuri de muncă în zonă. Peste 60% dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au absolvit opt clase, iar un procent de aproximativ 35% au urmat cursurile unui liceu sau al unei şcoli profesionale. Deşi foarte puţine persoane sunt calificate/atestate într-o meserie, domeniile în care se înregistrează anumite grade de experienţă profesională sunt confecţiile, prelucrarea lemnului şi comerţ”, anunţă Primăria Petriş.

Primarul comunei Petriş este Irina Onescu, de 32 de ani, cea mai tânără femeie primar din România, fostă realizatoare MTV. În anul 2016, Irina Onescu a fost aleasă primar al comunei Petriş, câştigând alegerile locale la limită, având doar trei voturi în plus faţă de principalul său contracandidat.

Comentarii