Coloană de 3 km. Peste 200 de camioane sunt blocate pe Valea Prahovei, din cauza ninsorii

Coloană de 3 km. Peste 200 de camioane sunt blocate pe Valea Prahovei, din cauza ninsorii

Circulaţia rutieră pe Valea Prahovei este îngreunată joi dimineaţă, din cauza unei coloane de camioane care s-a format pe DN 1, în zona staţiunii Azuga şi care nu pot înainta. Coloana se întinde pe trei kilometri.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

18.01.2018 - 08:51

Traficul rutier pentru autovehiculele de mare tonaj este interzis, având acces în zonă doar autovehicuele mici.

Potrivit datelor furnizate de IPJ Prahova, o coloană de TIR-uri care nu pot înainta s-a format pe DN 1, în zona staţiunii Azuga, pe sensul de mers Bucureşti – Braşov. "În judeţul Prahova, pe DN1, din cauza condiţiilor meteo, au fost oprite în zona localităţii Nistoreşti (km 100-103) 130 de autocamioane, iar în zona localităţii Azuga (km 134-138), 80 de autocamione. Măsura a fost luată pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente", anunţă Poliţia. Coloana de maşini staţionate se întinde pe aproximativ trei kilometri. 

Din această cauză circulaţia rutieră este îngreunată, iar accesul autovehiculelor de peste 7,5 tone a fost interzis. Autotrenurile sunt oprite la Nistoreşti, pentru a se evita ca întreaga Vale a Prahovei să se blocheze.

La munte a nins, drumarii au acţionat toată noaptea, iar stratul de zăpadă aşternut pe DN 1 este de doar câţiva centimetri, însă vântul viscoleşte zăpada. A fost impusă, joi dimineaţă o restricţie de trafic pentru TIR-uri pe DN 1 A care duce către Braşov pe ruta Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

Comentarii