Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exit Poll Europarlamentare 2019. Ora 21:00
Live prezența la vot!

Foto: Arhivă

Colegiul Medicilor: 25 la sută din populația României poate rămâne fără asistență sanitară

Colegiul Medicilor din România susține revendicările medicilor de familie în conflictul acestora cu CNAS.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.01.2018 - 23:41

Colegiul Medicilor din România (CMR) își exprimă îngrijorarea faţă de situaţia "conflictuală" apărută între medicii de familie şi casele de asigurări de sănătate, în urma căreia există "riscul" ca 25% din populaţia ţării să rămână fără asistenţă medicală primară.

Într-un comunicat de presă transmis joi, CMR anunță că susţine revendicările medicilor de familie şi solicită autorităţilor rezolvarea cât mai rapidă, pe cale amiabilă, a situaţiei conflictuale, pentru ca pacienţii să nu aibă de suferit, iar asistenţa medicală primară să se desfăşoare normal.

"Colegiul Medicilor din România apără demnitatea şi promovează drepturile şi interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a medicilor în exercitarea profesiei", se arată în comunicat.

Potrivit CMR, medicii de familie reprezintă o treime din totalul medicilor din România, iar revendicările lor pentru debirocratizarea actului medical şi pentru obţinerea unei finanţări corespunzătoare sunt "o cerinţă firească".

Comentarii

loading...