Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Cod portocaliu de inundații pe Dunăre. Ce județe sunt în pericol

Pe sectorul românesc al Dunării a intrat în vigoare un cod portocaliu de inundații, valabil până la data de 20 aprilie.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2018 - 16:42

Potrivit Institutului Național de Hidrologie, codul portocaliu este valabil pe sectorul românesc al Dunării, fiind vizate judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Tulcea şi Galaţi.

Până la data de 16 aprilie ora 16, avertismentul este în vigoare pe sectorul aval Calafat – amonte Giurgiu, respectiv judeţele Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu.

De miercuri până în 20 aprilie ora 16.00, codul este valabil în sectorul Cernavodă – Brăila şi ȋn Delta Dunării, vizate fiind judeţele Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Tulcea şi Galaţi.

Totodată, până în 15 aprilie, respectiv 30 aprilie, sunt sub cod galben de inundaţii sectorul aval de S.H.E.N. Porţile de Fier - Calafat, respectiv judeţele Mehedinţi şi Dolj, şi sectorul aval Calafat, fiind vizate judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

Comentarii

loading...