Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii pe sectorul românesc al Dunării

Hidrologii au actualizat, vineri, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre - sector aval de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie (SHEN) Porţile de Fier, valabile până la sfârşitul lunii aprilie.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.04.2018 - 15:23

Astfel, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), începând cu data de 13 aprilie, ora 16:00, se ridică avertizarea hidrologică de pe sectorul românesc al Dunării, aval de SHEN Porţile de Fier - Calafat.

Pe de altă parte, va fi în vigoare un Cod portocaliu de depăşire a Cotelor de apărare, după cum urmează: în intervalul 13 aprilie, ora 16:00 - 17 aprilie, ora 16:00, pe sectorul aval Cernavodă - amonte Brăila (judeţele: Constanţa, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea) şi în intervalul 13 aprilie, ora 16:00 - 20 aprilie, ora 16:00, în Delta Dunării (judeţul Tulcea).

INHGA precizează că sectorul Dunării, aval Gruia, este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

Conform prognozei de specialitate, începând de vineri, de la ora 16:00, şi până pe 30 aprilie, ora 16:00, va intra în vigoare o avertizare Cod galben de inundaţii pe Dunăre în sectorul aval Calafat (judeţele: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea).

"Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor", menţionează INHGA.

Comentarii

loading...