Foto: Arhivă

Cod galben de vânt. Mii de locuinţe fără curent, copaci căzuţi pe maşini, parcuri închise

Peste 5.400 de gospodării de pe Valea Gurghiului, judeţul Mureş, au rămas, duminică la amiază, fără energie electrică, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2018 - 17:27

Vântul puternic a doborât un copac pe firele electrice, provocând o pană de curent.

De asemenea, la Târgu-Mureş, un copac a căzut pe o maşină.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, maior Cristian Virag, a declarat că duminică după-amiaza, 5.475 de familii au rămas fără energie electrică, avaria fiind produsă de vântul puternic, care a doborât un copac pe firele electrice.

”Un copac a căzut pe firele electrice în localitatea Ibăneşti”, a anunţat Virag.

În total au fost afectate localnici din 19 localităţi din judeţul Mureş, de pe Valea Gurghiului. În cazul a şase localităţi, avariile au fost remediate, iar utilizatorii realimentaţi. Mai multe echipaje ale distribuitorului de energie electrică sunt pe teren şi lucrează la remedierea defecţiunilor.

De asemenea, în Târgu Mureş, un copac a fost doborât de vânt şi a căzut pe carosabil şi pe o maşină parcată, iar pe E 60, în zona Vatman, un alt copac a căzut pe carosabil. Pe Bulevardul 1 Decembrie a căzut un banner publicitar suspendat, iar pompierii sunt pe teren pentru degajarea acestuia. Nu s-au înregistrat victime.

Judeţul Mureş este sub avertizare cod galben de vânt puternic.

Parcurile din Craiova, închise din cauza vântului puternic

Cele două parcuri şi grădina botanică din Craiova au fost închise, duminică după-amiază, din cauza rafalelor puternice de vânt care pot rupe copacii bătrâni.

Potrivit unui comunicat al Regiei care administrează domeniul public din Craiova, din cauza rafalelor de vânt, s-a luat decizia ca porţile Parcului „Nicolae Romanescu”, Parcului Tineretului şi Grădinii Botanice „Alexandru Buia” să fie închise, duminică, de la ora 15.00, iar vizitatorilor să le fie interzis accesul din cauza pericolului la care se pot expune.

„S-a luat această decizie deoarece mai mulţi arbori sunt bătrâni şi sub greutatea vântului se pot rupe”, se arată în comunicatul citat.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de intensificări ale vântului pentru duminică, de la ora 16.00, până la ora 23.00.

 

Comentarii