19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialCod galben de vânt, ceață și polei, în prima zi de Crăciun

Cod galben de vânt, ceață și polei, în prima zi de Crăciun

De asemenea, în judeţele Cluj, Sălaj şi Caraş-Severin este semnalată ceaţă care va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, iar în judeţul Mureş vor fi precipitaţii sub formă de ploaie care duc la apariţia poleiului.

În zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, vântul va avea intensificări ce vor depăşi la rafală 60-70 de kilometri pe oră, iar la peste 1.700 de metri altitudine, va sufla cu peste 90-100 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben este valabilă pentru Caraş-Severin până la ora 12.00, iar pentru Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa până la ora 14.00.

Potrivit ANM, judeţul Caraş-Severin a intrat la ora 8.00 sub cod galben de ceaţă, valabil până la ora 11.00, în timp ce judeţele Cluj şi Sălaj vor rămâne sub avertizare până la ora 12.00.

Ceaţa va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50.

Pentru zona de munte a judeţului Mureş, meteorologii au emis o avertizare cod galben de precipitaţii care vor favoriza depunerea de polei, valabilă în intervalul 8.50 – 11.00.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă