Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La altitudini de peste 1.700 m va fi vreme rea

Cod galben de ninsori și vânt pentru zonele de munte din 11 județe

Meteorologii au emis duminică avertizări cod galben de ninsori şi vânt puternic pentru zonele de munte ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Neamţ, Suceava, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2017 - 08:39

Pentru Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea, codul galben a intrat în vigoare la ora 8,00 şi este valabil până la ora 14,00, fiind anunţate intensificări ale vântului în zona montană înaltă. Vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80-90 km/h viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

În Neamţ şi Suceava, tot până la ora 14,00, la altitudini de peste 1.700 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 90..100 km/h, spulberând şi viscolind zăpada. Ȋn zona montană înaltă a judeţelor Bistriţa Năsăud şi Maramureş, la altitudini de peste 1.700 m, vântul va prezenta intensificări care la rafală vor atinge şi depăşi 70...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Codul galben pentru acest judeţe este valabil până la ora 11,00.

Tot până la ora 11,00, zonele de munte ale judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmbovița sunt sub cod galben, cu vânt care va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80...90 km/h, spulberând şi viscolind zăpada, reducand vizibilitatea sub 50 m, la altitudini peste 1.700 de metri.

Pentru Vaslui şi Galaţi, meteorologii anunţă local precipitatii slabe, sub formă de ploaie şi lapoviţă, care vor favoriza depuneri de polei. viewscnt

Comentarii