Cod galben de ninsoare și vânt, până duminică seară

O informare de ninsori și viscol în zona montană, respectiv de precipitații mixte și intensificări ale vântului în restul regiunilor, a intrat în vigoare sâmbătă și va fi valabilă până duminică seara, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.12.2017 - 19:31

ANM a emis, sâmbătă, o atenționare meteorologică Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori însemnate cantitativ pentru zona de munte și o alta de intensificări ale vântului pentru zone din Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Până duminică la ora 20, în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării se așteaptă precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare. La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute. Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45-55 km/h.

În cursul zilei de duminica (10 decembrie), treptat precipitațiile vor fi în diminuare și în restrângere.

De asemenea, potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă, ora 15:00, până duminică, ora 16:00, va fi instituit Cod galben în toate zonele de munte, unde temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60-70 km/h, iar pe creste peste 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Comentarii