15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialCod galben de averse și vijeli, pentru 13 județe

Cod galben de averse și vijeli, pentru 13 județe

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 19:30, în localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj, în localităţi şi în zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud, la peste 1.800 de metri, în localităţi şi în zona de munte a judeţului Maramureş, la peste 1.800 de metri, dar şi în zona joasă, se vor semnala averse care vor cumula local 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină de dimensiuni mici.

Până la ora 19:00, în localităţi din judeţele Vâlcea, Olt, Gorj şi în zona de munte la peste 1.800 de metri a judeţului Gorj, se vor semnala averse ce vor cumula 25 – 35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Tot până la ora 19:00; în localităţi din judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, se vor semnala averse ce vor cumula 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Ca fenomene asociate, va cădea grindină de mici dimensiuni.

Până la ora 18:50, în localităţi din judeţul Satu Mare se vor semnala averse care vor cumula 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină de dimensiuni mici.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM. 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă