Viorica Dăncilă

CNCD amână ancheta asupra declarațiilor premierului Dăncilă referitoare la autiști

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amânat pentru data de marţi, 27 februarie, cazul privind declaraţiile Vioricăi Dăncilă, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.02.2018 - 12:57

Viorica Dăncilă îi numise ”autişti”, într-o emisiune de la postul Antena 3, pe europarlamentarii români care dezinformează.

Premierul a depus un punct de vedere la CNCD pe acest subiect, iar moderatorul emisiunii a cerut amânarea.

"Am stabilit o nouă dată pentru audieri pentru că moderatorul (Mihai Gâdea-n.r.) a solicitat un alt termen. Termenul este săptămâna viitoare, marţi, 27 februarie. Moderatorul a fost citat ca parte în dosar. Doamna Dăncila, procedural, a depus un punct de vedere", a declarat Asztalos Csaba, preşedintele CNCD.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu a primit nicio invitaţie de la CNCD pentru a fi audiată, însă va merge la audieri. Premierul are programată, marţi şi miercuri, o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu liderii europeni.

"Atâta timp cât doamna premier Viorica Dăncilă a depus o explicaţie în scris cu privire la acele afirmaţii înseamnă că aceasta a primit invitaţia noastră de a fi audiată pe data de 20 februarie, la ora 09.30", spunea luni, Asztalos Csaba.

Preşedintele CNCD a precizat că Viorica Dăncilă nu este obligată să se prezinte la audieri, în condiţiile în care a depus această explicaţie scrisă.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis să se autosesizeze cu privire la declaraţia premierului Dăncilă Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, în seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut următorul conţinut: "Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţa", informa Consiliul.

Comentarii