10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

CNA va monitoriza modul cum este mediatizată campania de vaccinare împotriva Covid

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a anunțat, marți, că va monitoriza modul cum va fi mediatizată, în România, campania de vaccinare împotriva Covid.

Astfel, în ședința de marți, 22 decembrie, Consiliul Național al Audiovizualului a adoptat Instrucţiunea CNA nr. 5 din 22.12.2020, referitoare la desfăşurarea în audiovizual a campaniei de informare şi comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

„În acest context, Consiliul aminteşte radiodifuzorilor obligaţia respectării prevederilor legislaţiei audiovizualului privind informarea corectă a publicului în emisiunile informative şi de dezbatere în care sunt abordate teme ce au legatură cu vaccinarea împotriva COVID – 19 şi le solicită să trateze cu maximă atenţie şi responsabilitate acest subiect. În vederea respectării dispoziţiilor Legii audiovizualului şi Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, menţionăm că CNA, în calitatea sa de garant al interesului public, va monitoriza cu celeritate modul în care este reflectată în spaţiul audiovizual campania privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România”, anunță comunicatul CNA.

Potrivit acestei surse, una dintre obligațiile instituțiilor media va fi aceea de a oferi informaţii „preluate din surse oficiale şi surse de încredere, naţionale şi internaţionale”. De asemenea, se are în vedere „combaterea contaminării publicului cu fake news apărute pe reţelele de socializare”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă